Lista!

När jag satt på bussen idag på väg mot flemingsberg kom jag på att jag vill skriva en lista på min blogg. En lista där jag kan skriva vad/vem jag tycker om just nu och varför. Därför ska jag nu (och alla veckor jag orkar) skriva en lista på saker jag gillar och kanske blir det en lista med grejer jag inte gillar.

Inne just nu i mitt liv!
   1) Etta på listan blir Per Morberg och hans matlagningsprogram: Vad blir det för mat? Per har inte gått någon kockutbildning eller liknande men att se honom laga mat inspirerar och får en att fastna framför tv:n! (Visas på TV4 söndagar 19:30)

2) Mika blir tvåa på min lista. Mika som ni nog vet vem det är om jag säger: Killen som sjunger låten Grace Kelly (I can be brown, I can be blue I can be violet like sky) jag hörde Mikas nya låt som heter Love today och kände, fan hans skiva måste jag ha för om två låtar på skivan är bra då är nog resten också bra och det var ju rätt. Hela skivan är helt grym och dom bästa låtarna heter Love Today, Lollipop och Happy Ending!

3) Nummer tre på listan kommer MTV´s TV-program MADE. I MADE får man följa med amerikanska ungdomar som får hjälp med att uppfylla sina drömmar och mål. Dom får hjälp av någon expert från just det området dom vill in i och behöver inte betala någonting själva. Tex, två systrar ville bli skådespelerskor så dom blev stylade, fick åka till New York och få teaterlektioner av proffs och sedan åka till Los Angeles för att gå på auditions. MADE är ett grymt bra program som visas varje vardag kl 19:00 på MTV 

4) Fest är fyra på min lista. Att festa är alltid roligt men på sommaren blir det extra kul och man kan ha snyggare kläder på sommaren än på vintern! 

5)CDON.com är på min femte plats! Jag var ute i affären och ville köpa filmen The Departed på DVD och hittade den men den kostade 199 kr och eftersom att jag redan höll i Mikas skiva och ett halsband så kände jag att jag skippar filmen. När jag sen kom hem gick jag in på CDON.com och tänkte kolla priset på filmen där. Blev helt chockad när jag såg att The Departed som kostade 199 kr i äffären kostar 66 (!!!!) kr på CDON.com  (sen tillkommer fraktavgift på 29 kr men det blir ju iallafall billigare)
Kyss och smek, Oj vad du är blek!

Första dagen i köket!

Kom till jobbet stressad som ett as pga bussar som inte gick i tid och kom på att jag måste ju fan hinna stryka min skjorta! Sprang in i tvättstugan och skräms av att chefen står där inne och stryker. Svetten rann och jag svor för mig själv att hon skulle skynda på! Tydligen hade hon all tid i världen för hon stog och prata på med mig och strök i snigelfart. När hon äntligen var klar och skulle gå ut sa hon: Förresten, jag hörde att du rockade igår när du lärde dig pommes fritsen! Dom pratade om dig hela eftermiggaden igår :) (Fatta, jag rockar :P) Blev superglad och stog och log hela stryktiden sen sprang jag in i omklädningsrummet och bytte om till arbetskläderna. Innan jag skulle springa in och jobba kom jag på att jag var tvungen att stänga av mobilen. När jag tar upp mobilen slänger jag en blick mot klockan och ser att den är 10 i 11. Hade ju inte behövt stressa ett dugg, började ju inte förrens 11!! (lite irriterande!!)Fick träffa min handledare och hon började gå igenom hur man gör hamburgare, cheeseburgare och Big mac och efter ett tag fick jag vara ansvarig för dom. Det är jätte roligt att göra dom bara det att man måste komma ihåg att göra allt i rätt ording och även om man inte tror det så är det många moment! Alla på min McDonald´s är verkligen jätte trevliga och snälla! Jag har inte hittat en ända som jag inte tycker om! Nu har jag jobbat i köket tre dagar och det är verkligen jätte roligt! En kille som jobbar med mig i köket sa att när man är riktigt duktig då hinner man dressa en hel Big Mac bricka innan locket över köttet går upp, så senast jag jobbade  (tredje gången alltså) tänkte jag att jag fan ska klara det!Jag la på köttet, drog ner locket och började dressa snabbt som bara faan! När jag är klar vänder jag mig om och kollar hur det har gått. Locket ligger kvar och på klockan står det att det är 2 sekunder kvar!!!! Jag blev så glad så jag skrek: Yes! MIn chef som stog brevid mig frågade vad som hade hänt och jag berättade att jag klarade att dressa Big Mac brickan innan locket över köttet gick upp. Hon sa: är det sant?!?! Linnéa, Linnéa kom hit! Vitoria klarade att dressa Big Mac brickan innan locket gick upp! Är det sant?!?!, sa Linnéa. En tjej kom från sin rast och frågade om det var sant. haha det var roligt som faan :DImorgon ska jag jobba igen och det ska bli roligt :D Faan nu kom jag på att jag måste tvätta min arbetsskjorta! G2G (Got To Go) Bye

McDonald´s anställd! (Igen)

Idag var det första gången på mitt nya jobb på Mcdonald´s i stan (jag är stockholmare och vi säger stan, inte stockholm som man hör ibland av bonnläppar :P).
Jag har iof jobbat på en annan McDonald´s men dom bettedde sig som miffon hela högen så där stannade jag inte längre än att jag fick 3 månadslöner.
Jag tog bussen som går hemmifrån mig 08:44 och tar mig mot tåget. När jag kom ner till spärren ser jag min kompis Nasim (fan vad skönt att slippa åka själv) hon skulle till KI (nej, jag förstog inte heller först med det är förkortningen för karolinska institutet :P). Vi satt på tåget och pratade hela vägen ända tills jag skulle av i stan.
Jag går upp på klarabergsviadukten och tar mig ner mot buss 47 (även om det inte är långt till jobbet så orkade jag verkligen inte gå :P ) Nere vid busshållsplatsen mitt emot Åhlens stog det en buss med nummer 47 på men det fanns ingen förare i bussen. Efter några sekunder kommer en virrig tant med en kaffemugg i munnen och händerna i byxfickorna för att leta efter nycklarna och tillslut hittade hon dom. När hon väl satt
i bussen och vi började gå in sa hon att vi fick vänta lite och precis då kom en annan 47:a men den busschaffören öppnade inte dörrarna för han skulle bytas av så då gick vi tillbaka till virriga tantens buss men då stängde hon dörrarna och då öppnade den andra busschafören dörren så vi gick dit  men han sa att vi fick vänta lite och då öppnade virriga tanten sin buss och när vi kommit halvvägs till virriga tantens buss fick man börja gå på på gubbens buss så hälften av alla som stog på busshållsplatsen och förvirrades av busschafförerna gick in i virriga tantens buss och vi andra i gubbens buss. När bussarna äntligen kommit iväg fick vi givetvis stanna vid varje j*vla rödlyse och så är det ju lite trafik i stan så vi fick stanna ganska mycket. Jag såg hur klockan gick och jag ville ju inte komma sent första dagen på jobbet så jag stog där på bussen och fick lite lätt panik. Ville bara skrika: öppna dörrarna så jag kan springa till jobbet men jag försökte hålla mig lugn ( haha folk skulle ju tro att jag var knarkare om jag skrek det :p)  

Jag kom fram 09:40 fick mina kläder, gick in och bytte om och sen fick jag träffa min handledare, Malin.
Malin och jag gick till "instämplingsapparaten" och stämplade in ( det är ju där pengarna räknas :P ) sen gick vi in i personalrummet och läste igenom massa saker som man måste läsa för att få börja på McDonald´s och sen fick jag ha små prov för att kolla vad jag lärt mig.

Ca 11:35 gick vi äntligen ut i köket och gick igenom pommes frites stationen och sen kom ruschen så då började vi jobba. Efter en kvart eller så när jag hade lärt mig lämnade min handledare mig och jag fick jobba enskilt. Det är lite mer jobb än man tror faktist, för det första ska man inte fylla på mer pommes friten än vad man tror kommer behövas, för det andra ska man inte "rada upp" mer pommes frites än vad det kommer folk och för det tredje så tar pommes fritsen 3 minuter att friteras så man måste planera väl! Det värsta är alla j*vla pipen, det piper överallt i hela köket och man undrar varje gång vilket brandalarm eller överfallslarm man har satt igång! Det är sinnessjukt!

Jag stod där själv till ca 14:05 och jobbade och jag fick hela tiden höra: Gud vad duktig du är (Stolt som en kamel :P) Sen sa dom åt mig att jag fick gå hem, jag pratade lite med 1 assistenten på restaurang och hon sa att jag hade varit såå duktig! (fortfarande stolt som en kamel :P haha) Efter pratet så stämplade jag ut (det blev inga mer pengar den dagen :( ) och sen tog jag mig hemmåt!

Jag kom till centralen och insåg: jag har ju fan inte ätit någonting sen kl 7 i morse så jag gick in på pressbyrån och köpte en drickyoghurt och en banan och sen gick jag ner på perrongen och väntade på mitt tåg som skulle gå 15:12 mot södertälje. På tåget kom en kvinna i kanske 50 års åldern och satte sig brevid mig och började läsa sin bok. Jag fick sån lust att fråga henne: Vad är det för bok du läser? och när hon sen hade svarat säga: Jaha, den! Det är ju så sorgligt när tjejen dör i slutet. Haha vad kul det skulle vara men, än en gång så förhindrade jag att folk skulle börja tro att jag går på droger :P 
 
När vi stannar i huddinge hör jag en röst som kommer på tåget och känns bekant. Jag vänder mig om och ser: Nasim (Ja, hon jag åkte med på morgonen), Lana och Cissi! Fick alltså sällskap hem :D 
Vid busshållsplatsen mötte mamma mig med hundarna och sen gick vi hem och började laga mat (köttfärssås och spagetti, Mums!) 

Efter middagen fixade vi disken och sen började vi spela kort. Vi spelade Chicago (en tantversion av poker)
och kollade på när hundarna busade. 

Kvart i 7 hade mamma slagit mig i Chicago ( mer vanligt än ovanligt :p) så då gick jag och tittade på MTV`s Made (älskar det programmet !) Idag handlade det om två systrar som ville bli skådespelerskor och fick hjälp av en coach som har hjälp några stjärnor med karriären. Systrarna var exakt som Mary-Kate och Ashley Olsen ( Älskar dom) och fick åka till New York (min favoritstad i hela världen) för att staylas och få teaterlektioner (Vill också ha!) och sen fick dom åka till L.A för att gå på auditions (vill också! :P) 
Det slutatde med att dom fick spela upp monologer för sponsorer (heelt grymma monologer! Jag fick ståpäls!) 
och sponsorerna ville absolut sammarbeta med dom (Avis!)

Nu sitter jag här igen och skriver om min knäppa dag :P 
Skriver nog imorgon igen! 

Puss och snusk!


PS. Grattis till min vän Anne som klarade teoriprovet för körkort idag! Hurray, Hurray!

 

Nu har jag fixat en blogg :) + Helgen

Jaha, då va´ man bloggare då! har länge tänkt skaffa en blogg men jag har inte fått "arslet ur vagnen" som man brukar säga!
Jag heter Victoria och är 18 år! Bor i huddinge med familj, hundar(2) och katter(3). (mina vänner bor också här men inte i samma hus som mig :P)


Helgen som gick:
(Fredag)
I fredags var det midsommarafton! Firade med god mat, mormor och mammas moster och familjen hemma i vårat hus i huddinge, trevligt, trevligt! Senare på kvällen åkte jag och Anne (klasskompis) till Heron city för att se Pirates of the caribean 3. Vi kom dit, köpte biljetter och kom fram till att ingen utav oss någonsin varit inne på "restaurangen" Amazonas så vi bestämde oss för att gå in! Jag tog ett glas vitt vin ( ja, jag är som sagt 18 år :P) och Anne tog en X-cider (Anne är också 18 år). Vi satt där och pratade och hade trevligt i djungelmiljön! 
Innan bion började gick vi upp till "biovåningen" köpte snacks och dricka och gick sen på toaletten!  Vi gick in i biosalongen och filmen började (efter lite reklam förstås :P ) Kände ganska snabbt att det inte var en film för mig!
Gick på toaletten mitt i filmen (drack nog lite för mycket läsk:P) och skickade lite sms för att dra ut på det och missa mer av filmen :P
När filmen äntligen tog slut konstaterade både Anne och jag att vi hade missat sista bussen :(  Vi gick till busshållsplatsen för att kolla om det fanns nån annan buss att ta en bit iallafall men precis då kom det en bil med änglar. Simi (min kompis) och hennes bror (som också är min kompis) och pappa kom och frågade om vi ville åka med! Vi hoppade in i bilen och åkte hemmåt!

När jag kom hem kände jag mig inte alls trött (klockan var då 00:20) och eftersom att syrran hade fått hem 2 nya filmer ( allt om min buske och Göta kanal 2) så tänkte jag att då kan jag ju kolla på allt om min buske eftersom att jag trodde att det skulle vara en jättebra film!

Men nej, fel, fel, fel, inte alls någon bra film kan jag säga!

Efter filmen gick jag till datorn och sen vid tre-tiden gick jag och la mig för att sova. Jag somnade fort och sov gott :D


(Lördag)


Jag vaknade vid 10 och åt frukost, efter frukosten sa mamma: nej men ska vi inte gå och sova lite till? (bakis eller? Man vet aldrig :P)  Jag tog bort frukostdisken och la mig i min säng för att sova mera men började kolla på MTV´s Made och låg och blev irriterad på tjejen som var med för hon vägrade göra som dom sa till henne och hon gnällde hela tiden (Anmäler man sig till ett tv program ska man ju för fan inte klaga sen på vad man får göra!?!?) och kom försent två dagar i rad (90 minuter fick tränaren vänta!!) efter programmet somnade jag och sov tills mamma kom in och sa nu är kl halv tre :P

När jag sen var uppe spelade mamma och jag kort och hade kul, sen började mamma med maten och jag gick till datorn och bestämde med Anne att vi skulle gå på bio igen :P
Vi ringde upp några klasskompisar och frågade om dom ville följa med oss och se Ocean´s eleven och Marcus nappade!
Jag åt sen middag med mamma och pappa och sen fixade jag mig lite snyggt (:P) och åkte iväg för att gå på bio med Anne och Marcus (men det förstog du säkert :p ) Vi köpte biljetterna och gick sen ner till Amazonas (igen), jag drack ett glas vin, Anne och Marcus X-cider.
Vi gick upp till "biovåningen" och såg meterlånga kön till "snacksaffären" och bestämde oss för att skita i snacks och dricka för bion började om 10 minuter!
 
Efter ett toalettbesök gick vi in i biosalongen, på biobiljetten står det att vi sitter på vänster sida och Anne sa att det blir vänster från bio duken så vi gick upp till våran rad och börjar ta oss fram i raden ( i princip alla som skulle sitta på våran rad satt redan ner och hade fixat bekvämt med att ta av skor m.m)  eftersom att lamporna redan var släckta tog vi mobillampan och letade efter våra platser, vi gick och gick och dom som satt ner började klaga på att det kom ett korståg gående mitt i :P men tillslut kom vi fram, vi insåg att Anne hade haft fel det var vänster från entrén och våra platser var längst ut på andra sidan raden. Haha vad pinsamt!!
Filmen  (Ocean´s thirteen) var as bra! Min favoritfilm (alla kategorier) är Ocean´s eleven och Thirteen var nästan lika bra!!
Efter filmen kollade vi klockan och såg att det är var en  timme kvar tills sista bussen skulle komma så vi gick till Amazonas (haha det låter som att vi är stamgäster :P) jag drack en as god drink som heter Lollipop (sambuca, Bacardi razberry, tranbärsjuice och Z-up
) den smakade nästan lite hostmedicin och lite hallon/lakrtis godis :D Jättegott!!  Och jag går restauranglinjen på gymnasiet så jag gillar att prova nya drinkar (vill bli kock/bartender)

Sedan åkte vi hem efter en trevlig kväll!


(söndag)
vaknade, åt frukost, gick till affären och handlade, mamma och pappa till stan, jag stanna hemma med hundarna, gick ut med dom, städade lite, löste korsord, duschade, började laga mat och sen kom Anne  för det hade vi planerat (haha det låter som att jag inte har några andra kompisar än Anne:P, men jag lovar, det har jag) :D  Anne satte sig ner medans jag lagade kyckling, nudlar och wokade grönsaker. Hoppas Anne tyckte det var gott :D! Efter maten åt vi äppelpaj som Anne hade med sig och hade vaniljsås till :D Jättegott :D
Efter pajen ringde bror min från Linköping och behövde hjälp med biljett från sj för att komma hem så jag hjälpte honom på internet, sen satt vi i mitt rum med mina knäppa hundar och sen gick vi ner och komma på MTV´S bust a move, haha vilka töntar. Kl 18:00 sa Anne att hon var tvungen att gå hem så jag tog med mig hundarna och följde Anne till bussen!

När jag kom hem satt jag en stund vid datorn och sen kl 19:30 gick jag ner för att kolla på Per Morbergs matlagningsprogram: vad blir det för mat?
Måste bara säga att även om han inte är så hygienisk (vilket jag skiter i eftersom att det är han och hans familj som ska äta) så är det ett såå bra program!! Jag som kockelev lär mig och Per är ju så rolig, knäpp och verkligen bara bäst! MER PER I TVRUTAN!!!
Nu sitter jag här och skriver och mamma och pappa har precis kommit hem från stan!
Ska sova snart för imorrn börjar jag mitt nya jobb :D På McDonald´s :D

Skriver mer imorgon!!


Välkommen till min nya blogg!

Jag heter Victoria och är 18 år! Jag går på hotell och restauranglinjen på gymnasiet och ska bli kock/bartender i new york!

Jag har alltid älskat new york (hela U.S.A iof) och har velat flytta dit sen jag var 12-13 år så detta är ingen "fas" som folk brukar säga!


                                                                   
                                                                      Det här är me :)


RSS 2.0