Jag överlevde!

Ja, det har som sagt varit en hektisk vecka nu men det har varit väldigt kul!
Jag trivs jättebra med att jobba på ålderdomshemmet! Tanterna där är så söta!! Jag jobbar på en dement avdelning så det blir lite upprepningar men det är ju inget dom kan rå för... Har jobbat på BJ på mornarna och sen skyndat mig till "hemmet" och jobbar kväll där... 16 timmars arbete om dagen har det blivit sen sova 4 timmar och sen iväg till jobbet igen, men som sagt det har varit kul! Idag har var jag ledig från " hemmet"och det kändes faktiskt väldigt tråkigt att inte få träffa mina små tanter idag :( Saknar dom faktiskt! Får ju inte åka dit förrens på måndag  igen :(

Har min första lediga helg på 6 veckor nu så jag ska sova ut och njuta av ledigheten!!!

Puss

Nu blir det hektiskt i en vecka....

Ja, jag har en hektisk vecka framför mig nu!
Jobbar ju som "sommarextra" på BJ och i torsdags fick jag jobb på ett äldreboende! Tror det kommer bli as kul! Däremot så kommer det bli en väldigt hektisk vecka då jag jobbar på BJ från i fredags till nu på fredag och tisdag, onsdag oh torsdag ska jag jobba på "hemmet". Det kommer med andra ord bli tisdag: 7-11 på BJ sen 13.30-21 på "hemmet" (hinner alltså inte hem emellan). Onsdag: 6-14.30 på BJ sen 16-21 på "hemmet "och samma på torsdag! Jag längtar tills kl slår 11.00 på fredag då jag äntligen får gå hem. Dessutom blir det min första lediga helg på ca 6 veckor! LOVELY!!!! :D Ska SOVA och umgås med nära och kära!!!

Nu är det nog dags att lägga mig och sova för att ladda inför veckan!

Vi hörs väl på fredag eller nått :P

PUSS!

Dagens blogginlägg handlar om SPRÅK!!

Språk, alla använder vi oss av språk på ett eller annat sätt och därför tycker jag att det är viktigt att det görs på rätt sätt!
Hemma i min familj har jag på senare tid blivit lite av en "språkpolis" för jag hatar när det slarvas.. Hemma i köket har vi en liten radio där vi alltid har P4 som radiokanal. Radiopratarna sägs vara "journalister" men inte fan kan dom tala ordentligt (Som min mamma alltid sagt: Det är en stor skillnad på att prata och tala). Jag sitter ofta och irriterar mig på vad dom säger! Idag t.ex. så hade dom med en "trädgårdsexpert" som hela tiden satt och sa blommer och roser. DET STAVAS OCH UTTALAS BLOMMOR OCH ROSOR!!! Sen har vi ett annat fel som dom OFTA säger, mammer och papper. Ursäkta lixom, papper är för det första en helt annan sak och och sen heter det ju för fan inte mammer utan MAMMOR!!! MAMMOR OCH PAPPOR OCH INGET ANNAT!!
Bara för att jag nu sitter och skriver om det så kommer jag inte på mera exempel men det finns MASSOR. Om jag sitter och lyssnar på radion i 1 timme så kan jag påpeka kanske 10 olika fel.. Om man inte kan tala ordentligt så tycker jag inte att man ska sitta i radio och speciellt inte på SR (Sveriges Radio) och tala

Kom ihåg: Det är en stor skillnad på att prata och tala ;)


TTYL!
Puss.


Flunsan :(

Ja, jag har åkt på influensa.. Mår piss! Feber, hosta, halsont, ledvärk, svettningar/frysningar och trött som ett as.. vill bara sova sova och sen vill jag sova lite också :P

Kusselinen min tipsade om att dricka varm mjölk med honung i sen lägger man i några vickstabletter också.. det lenar tydligen bra! Värt att prova lixom! Husmorsknep är bra oftast :)
Några fler tips av "alla" mina läsare?? :P

Måste sova mera! Feel like crap!!!


Puss

VILKEN HELG!!

Ja, fan vilken helg det har varit!
Mamma fyllde år i torsdags så vi hade köpt hem vin och käkade god mat. Runt 21 tiden kom det lite folk så det blev mera vin, tårta, whiskey till kaffet och några nubbar. Vaknade och var lite "behind" som jag kallar det :P (för er som inte förstod det så menar jag bakis :P)

I fredags var det dags för min moster och hennes man och även mormor att komma över för att fira och mamma bjöd in min käre vän Marcus också. Det blev hårt festande med mycket drickande och mycket god mat. Vid 4 tiden kände jag att det var dags för mig att gå och knyta mig med tanke på att jag skulle upp och jobba kl sex så jag gick och la mig. Marcus sa att han skulle stanna en stund och det fick han ju självklart.. Kl 6 ringde min klocka så jag gick upp, nere i hallen möts jag av mamma, pappa, moster Moa, "morbror" Björn, Marcus och min storebror Christopher-Robin, alla lika glada i hatten och jag trött som ett helvete. Dom stod och väntade på taxin som skulle köra hem Marcus, Moster Moa och "Morbror" Björn. Några minuter senare kom taxin och dom åkte hem medans resten gck och la sig. Själv gick jag och fixade mig inför jobbet medans jag spydde upp all alkohol (ca 7 gånger) men sen tog jag mig till jobbet. Var med andra ord väldigt "behind" när jag vaknade ;)

Jobbade till 12 och sen tog jag mig hem fort som fan! När jag kom hem gick jag och sov en timme och sen var det dags att gå upp, fixa till mig och sen iväg till nästa party för att fira min vän Pierres födelsedag. Tänkte att jag inte skulle dricka så mycket med tanke på att jag jag fortfarande var "behind" men efter första glaset rosé mådde jag bra igen :) Det blev mera och mera drickade samtidigt som jag hade en jättetrevlig kväll med trevligt umgänge! Vid 00 tiden var det dags för mig att åka hemmåt, någonstans på vägen slog alkoholen till ordentligt och jag kom på att det jag hade ätit under dagen var endast 2 mackor vid 16 just för att jag hade mått för illa under hela dagen och inte kunnat äta något annat. På tåget blev det riktigt illa, så jag hoppade av tåget i huddinge och satte mig på perrongen och började spy. Dricka på nästintill tom mage är inget jag rekomenderar!!! Som tur var hade jag köpt en McFeast på McDonald´s slussen som jag hade i väskan så jag käkade den och sen mådde jag bättre och satte mid i en taxi för att åka hem.. Kl 6 i morse ringde klockan och det var bara att gå upp. Klädde på mig och drog till jobbet men var VÄLDIGT "behind"!!!
Kl 11 slutade jag jobbet och drog fortare än fortast!!! Kom hem, käkade lite frukost och sen gick jag och la mig! Sov så skönt och mamma försökte många gånger väcka mig (bl.a när pappa kom hem med middagen som var Sushi!) men jag vaknade inte förrenst 21.33, tog ut hundarna på sista och sen blev det sushi,Californiacation och saft "in bed".

Vilken helg det har varit men gud så kul jag har haft!! :D


TTYL!
PUSS

En dag fylld med musik och tårar! <3


Helt sjukt!
Det är typ inte förrens idag som jag har insett att Michael Jackson, artisten som finns i allas hjärtan på ett eller annat sätt, verkligen är död! :(

TV4 har ju i princip bara visat program med Michael idag och jag och Marcus har kollat ganska flitigt. Först var det filmen Jackson 5- An american dream i 2 delar som vi tyvärr missade en bit av i början av första delen men såg rätt så mycket av. Jättebra film och för er som kanske inte orkar läsa hans memoarer men ändå är intresserade så kan jag rekomendera att kolla på filmerna istället för det var exakt samma..
 
Vi åkte sen ut till gladö för att fira Markus 21årsdag men efter middagen fick vi kolla på minnesstunden. Så vackra tal av så mycket vackra och kända människor!
Kunde VERKLIGEN inte hålla tårarna borta när hans brorsor och sen hans dotter höll tal. Så vackert och så kärleksfullt! För det första började jag gråta när jag så att hela familjen hade en vit handske på sig! Jag läser ju Michaels memoarer och i den står det just om när han kom på att han skulle ha en vit handske mm. Tyckte det var så fint av familjen att hedra Michael på det sättet!

Efter minnesstunden var det konserter med Michael, jag insåg verkligen vilken artist/sångare/dansare Michael egentligen var! Så underbart duktig så man blir ju bara tårögd!

Marcus och jag bestämde att vi skulle lyssna på Michaels låtar hela natten men Marcus avböjde precis så jag sitter här nu och lyssnar i min ensamhet.... UNDERBAR musik!!!!
Jag bestämde att jag ska ta första bussen hem till min egna säng istället för att sova i Marcus dundervarma rum så nu sitter jag här och väntar på att kl ska bli kvart i 6!

R.I.P Jacko! <3


R.I.P Michael Jackson!!!

Ja, idag begravs ju Michael Jackson! :( Det är så sorgligt! Idag visar  tv4 massa saker med Michael som tex filmen om Jackson 5. Sitter och kollar med Marcus nu innan vi ska åka ut till gladö och fira Markus 21 årsdag!
Filmen är ju precis som boken som jag NÄSTAN (har haft ett uppehåll från läsandet några dagar) har läst klart så det känns som att någon sitter och berättar boken nu när vi kollar filmen.. Jättebra film! Måste köpa den på cdon eller nått!!
Kommer tyvärr missa hans begravning dock som visas på tv4+ eftersom vi ska iväg och fira Markus.. Förhoppningsvis kommer den i repris om några dagar!

FAN vad sjukt det är att han är död :( :(

Men men, nu måste vi dra!

TTYL! ;)

God morgon!

Ska åka iväg med Marcus nu och köpa en födelsedagspresent till Markus!
Oj, han är här nu!
Puss

Stand-up é GRYMT!

Kollade på hela Dave Cooks show igår och den slutade efter halv 1 så jag somnade väl runt kvart över 1 eller nått...
Riktigt bra show måste jag säga! Han är en grymt duktig komiker.. Det är sen vi var på comedy club i New York som jag har blivit så "in to" komiker och stand-up. Där i New York skrattade jag så jag nästan grät, Ullis och Anne sa att dom skämdes för att jag skrattade så mycket :S Lite konstigt för man går ju på stand-up för att skratta, men men jag hade kul ialllafall och det är ju egentligen allt som betyder något :)
Min favoritkomiker den kvällen var Rick Younger, han var så sjukt rolig... Tror han kommer bli "the next big thing"! Han är skådespelare, sångare och komiker och just nu håller han faktiskt på att spela in en film som jag tror kommer gå på bio om jag inte har förstått fel.. Vi brukar prata lite på Twitter så det är så jag vet det här :P


Somnade som sagt sent och kl ringde 4 imorse. Hela kroppen skrek NEEEJ men det var bara att gå upp och dra til jobbet. Det var Yvette och jag som jobbade frukost så då går tiden alltid fort... Kl blev 11 och jag "sprang" hem.. Kom hem 20 över 12 och åt mammas potatissallad och revbensspjäll (rester från lördagsmiddagen) till lunch sen gick jag och la mig och vila med hundarna.. Vaknade vid 14.30. SKÖNT!!!

Nu är det dags att ta ut hundarna på en promenad!

TTYL! :D




God natt!


Nu har jag precis introducerat min syrra för serien Californiacation!
Tur att hon gillade den lika mycket som jag gör! David Duchovny gör sin roll så bra!! :)
Nu ska jag borsta tänderna och kolla på Dave Cooks show (komiker) i sängen innan jag somnar! Ska upp kl 4 imorgon för att börja jobbet kl 6. Skönt att jag slutar kl 11 :)

GOD NATT!!

En RIKTIGT lyckad kväll!

Igår kväll planerade vi att sitta hemma hos Marcus och bara chilldricka och umgås. Under kvällen ringde kompisar och undrade om dom kunde komma och ta med några av deras kompisar. Tillslut var vi väl en 15 pers och det var bara trevligt folk :D 
Mycket alkoholhaltiga drycker intogs och det var SUPERKUL och SUPERTREVLIGT. Runt 1-halv 2 avtog dom flesta så det var bara "orginalarna" kvar. Det blev helvilt! Vi dansade som tokar, brottades på Marcus vardagsrumsgolv och mitt örhänge blev uttdraget av någons fot. Jag skulle ju jobba idag så vid halv 4 STUPADE jag i säng och klockan var ställd på 6. Vid 4 blev jag slagen av Markus med en kudde och han försökte tydligen mata mig med äpple :S HAHA! (Ni kanske har konstaterat att jag först skrev Marcus med c och sen Markus med k? Dom är två! :P)

Klockan 6 ringde klockan så det var bara att stiga upp! Vaknade med ett blodigt öra och ett exploderat huvud men som min vän Yvette brukar säga "orkar man festa så orkar man jobba!" Gick och klädde på mig, borstade tänderna och sminka till mig sen försökte jag väcka Marcus för att säga att jag skulle gå men det gick inte att få kontakt med honom så jag drog ändå. När jag gick såg hela huset ut som ett hotellrum efter ett rockbands vistelse! SJUKT!! Började jobba 7.30 på hotellet och räknade minuterna till jag skulle sluta kl 11. TILLSLUT blev kl 11 och jag sprang hem till sängen! Somnade på 2 sekunder och sov till ca 15.15!


Dags att tvätta ur min hårfärg!
PUSS!


Fortfarande 4:e juli!

Nu drar jag till Marcus och firar 4th of july!!!
Eller ja vi ska supa till och jag ska tänka att jag firar det i mitt egna lilla huvud :P
Skulle jobbat 7.30-11 idag men det blev förlängt till 16.00. Eftersom de blir lite fest idag så hoppas jag VERKLIGEN att det bara blir 7.30-11 imorgon ;)

Dags att klä på mig och dra till bussen :D

Puss

4th of july! (GOD BLESS AMERICA AND THE LAND OF THE FREE!!!)

It´s past midnight here in Sweden so now it´s 4th of July!
Happy 4th of July Americans!! Celebrate your day FOR REAL!!! :D
Hopefully i´ll be a citizen in the land of the free soon!!! I LOVE LOVE LOVE America!!



Jag brukar fira U.S.A:S dag genom att äta Amerikanska pannkakor, tänka extra mycket på mina Amerikanska vänner som antagligen festar medans jag sitter här i Sverige och bara vill flytta till dom och så tänder jag min "souvenirlampa" som lyser upp en bild över New York och har texten GOD BLESS AMERICA i!!



GOD BLESS AMERICA AND THE LAND OF THE FREE!!!

En av sommarens nackdelar! Jag mår illa!!!

Ja, ni som läste min blogg redan förra året vet vad jag nu ska skriva!
När sommaren kommer kommer också dom OTROLIGT fula klättersandalerna med svampiga naglar och spruckna hälar fram!
Medelåldersmännen tror att alla vill se deras naglar som är helt gula och vidriga av nagelsvamp så dom sätter på sig helt SJUKT fula klättersandaler. Asså det finns ju botemedel mot nagelsvamp. Varför inte köpa en tub och behandla? Man sitter där på tåget och brevid sätter sig gubbe som helt utan att bry sig visar upp sina svampiga tånaglar.. Om du verkligen vill ha kvar din nagelsvamp så kan du väl iallafall sätta på dig ett par gympaskor eller iallafall ett plåster över nageln så vi andra slipper se eländet!!!! SÅ ÄCKLIGT!!!!

Dessutom kommer alla spruckna hälar fram på sommaren. Det sjuka är att det är ju så sjukt lätt och billigt att åtgärda. En fotfil kostar väl typ 19.50 på HM?
 Jag har en liten "vårrutin" som min mamma började med. I typ april börjar jag med att fila fötterna och smörja in dom en gång i veckan så har jag superfina hälar tills det är dags för fipflop och fötterna får komma ut...

PS. Skulle ha med en bild på en tånagel angripen av svamp men jag kunde inte kolla på bilderna... Måste nog gå och spy nu!!! FY vad VIDRIGT!!!!

Så sött från min käre american friend!!! :)

Fick idag ett såå sött kort från min kära New Yorkvän Christina! Hon hade varit ute och shoppat och hittade ett födelsedagskort som spelade min favoritlåt "Somewhere over the rainbow"... Hon tänkte direkt på mig och köpte det därför och skickade till mig. På framsidan står det "Whatever your heart is wishing for..."
så öppnar man och den börjar spela "Somewhere over the rainbow" som jag ÄLSKAR och inne i kortet står det "...that´s what i´m wishing for you, too.. Happy birthday"
Christina skrev i "My dear friend Victoria!! I know your birthday is long past but I found this card while looking for something else and had to send it to you because i know you LOVE this song!! So Happy Birthday again (2 months late) Always thinking of you and your family with lots of love. Your American friend Christina XOXOXO"
Hon är verkligen en UNDERBAR vän som jag saknar och tänker på VARJE dag!!! Vill ju flytta till New York!! Så kan jag träffa henne oftare!!! :)

Min generations Elvis Presley har gått ur tiden!

Idag är det 1 vecka sedan min generations Elvis Presley gick ur tiden.
 Michael Jackson är död!

 Det är helt ofattbart så jag måste upprepa det för mig själv för att förstå det!

Michael Jackson, legenden som står till grunden för popmusiken, den mest omtalade människan världen över drabbas den 25 juni av ett hjärtstillestånd och bara dör!?! Är det på riktigt eller har jag en mardröm?
Började idag läsa hans memoarer som han skrev vid 30 års ålder och kunde inte sluta läsa! 84 sidor slukades på en kort stund. Boken heter Moonwalk och är skriven av Michael själv. Han berättar om sin barndom som en ensam kille som fick jobba hårt redan från 4 års ålder. Att Michael kan verka "konstig" och "sjuk" är inte konstigt med tanke på barndomen som var allt annat än bekymmersfri och lek med vänner. Michael hade nämligen inga andra vänner än sina syskon eftersom att han aldrig fick göra annat än att repetera med Jackson 5 och ställa upp i talangjakter. Jag sitter här och lyssnar på låtar som "Man in the mirror" och"You are not alone" och inser på riktigt att Michael var just en ensam själ som bara ville uppleva en normal barndom. Det kan inte hjälpas att ögonen fylls av tårar för den ensamma själen som nu har lämnat jorden och flugit iväg. Jag hoppas att han har hamnat i barndomens land och får stanna där förevigt!

Ska nu fortsätta med hans memoarer för att få veta mer om hans liv!
Att Michael Jackson har lämnat världen är en stor förlust både för musiken och för oss som lever kvar!
Den 25.e juni kommer alltid vara en dag då jag minns Michael och gör en Moonwalk i hans ära!
Forever REST IN PEACE Michael!
Thanks for all great songs!
<3

RSS 2.0